29 Eylül 2012 Cumartesi

Yeşil Mutfak


İnsanlar hayatlarında değişiklik yaptığı gibi yaşadıkları ortamlarda da bir süre sonra yenilikler, değişiklikler ararlar. Bayanların en çok zaman geçirdiği yerlerden biri olan mutfaklarda da, bayanlar zamanla değişim yapmak isterler. Klasik kahverengi dolaplardansa daha renkli, cıvıl cıcıl bir yeşil mutfak dolabı ilk tercihler arasındadır ve bu şekilde yeşil mutfak dolapları yıllardır süre gelen bir alışkanlıkla kullanılan kahverengi tonlarında, mutfak dolaplarının pabucunu dama atar niteliktedir. Gerek yeni dolap tasarımlarıyla olsun, gerek rengiyle  yeşil mutfak dolapları artık bir çok evin ilgi odağı halindedir.
yeşil mutfak
Yeni bir akım olan klasik mutfak dolapları yerine, renkli mutfak dolaplarının kullanımı gitgide yaygınlaşmakta. Bu yaygınlaşmanın temel sebeplerinden biri de, bu yeni mutfakların sahip olduğu fonksiyonlar ve ergonomik yapısı olarak belirtebiliriz. Sadece bir kaç tane dolaptan, bir kaç tane çekmeceden ibaret değildir, bu yeni mutfaklar. Herşeyin yerli yerinde, düzgün bir şekilde konumlandırılmasına olanak verirken; bir de size yer tasarrufu sağlamakta. 
yeşil mutfak modelleri
Asıl konumuzun dışına çıkmadan yeşil mutfak modelleri ile ilgili, birkaç bilgi daha verelim. Daha önce yer verdiğimiz renkler ile ilgili yazılarımızda yeşilin özelliğinden bahsettik. Oldukça ferahlatıcı ve rahatlatıcı bir alan elde etmenize yardımcı olan yeşil, mutfaklar için ne kadar önemli olduğunu görmenize yetecektir. Bir de yeşil ve beyazı bir araya getirirseniz, mutfaklarda yakalayacağınız görsellik size zevk veren bir alana sahip olmanıza başlı başlına etken olacaktır.
yeşil mutfak dolapları
Yeşilin farklı tonları ile tasarlanmış mutfaklar görebiliriz. Bu görebileceklerimiz arasında parlak yeşil mutfak dolapları da bunuluyor. Tüm dolap kapaklarının parlak yeşil ile kaplanması size rahatsızlık vereceğinden dolayı, örnekte görüldüğü gibi ölçülü bir şekilde kullanımı uygun olacaktır.
yeşil beyaz mufak modelleri
yeşil mutfak örnekleri
modern yeşil mutfaklar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder