29 Eylül 2012 Cumartesi

Country Tarzı Dekorasyon

Country tarzı dekorasyon, rahatlığına düşkün olanlarımız için çok uygun bir stildir. Bu country tarz, isminden belli olduğu gibi kırsallığı, doğallığı ön plana alan bir tarzdır. Ev dekorasyonunda bu tarzı uygulamayı düşünüyorsanız eğer, sadeliği ve eskitme mobilyaları kullanmaya hazır olmalısınız. Country tarzı dekorasyonda, ahşap ve eskitme tarzı mobilyalar kullanılmaktadır. Böylece evinizde ahşabın getirdiği kırsallık aktif bir rol oynayacaktır.
Evinizin bir köşesinde mavi ve beyaz hakim ise eğer, country tarzına yaklaşmış sayılabilirsiniz. Mavi ve beyaz ile elde edilen sadelik, ferahlık bu tarzı evinizde uygulamak için bir başlangıç olabilir.
Country tarzı bir evde, ufak halılar kullanılmaktadır. Kumaş seçimlerinde ise çizgili, kareli, çiçekli dokular ile kaplı ürünler tercih edilmektedir. Yine bu ürünlerin dokularında pamuk, koton gibi doğal malzemeler kullanılmaktadır.

country tarzı
County tarzı bir ev dekorasyonunda aksesuar seçiminden bahsedelim. Genel anlamda belirttiğimiz gibi ahşap ağırlıklı aksesuar seçimi yapılır. Bu seçim seramikten yana da kullanılabilir  ama ağır basan ahşap aksesuarlardır. Bu ahşap ürünler doğal görünümü ile sunulmak yerine, eskitme çalışmaları ile sunulmaktadır. Örneğin bir ahşap dresuar modelini beyaz  renge boyayarak eskittiğinizde country tarz için bir mobilya modeli elde etmiş olacaksınız. 
Aksesuar seçiminde şu örneği de verelim. Country tarz için bir abajur modeli almayı düşünüyorsanız, daha klasik tasarımlarda ferforje ayaklı bir abajur düşünülebilir.
country tarzı yatak odası dekorasyonu
Country tarzını yatak odanızda da uygulayabilirsiniz. Yukarıda yer alan örneği dikkatli incelerseniz eskitme, ahşap ve  antika ürünlerin ağırlıklı olarak kullanıldığını görebilirsiniz. Renk seçimi olarak da açık tonların tercih edildiğini farkedebilirsiniz.
country banyo dekorasyonu
Banyoda hakim olan bir country tarzı daha...
country tarzı dekorasyon
country mutfak dekorasyonu
Sadece salon, yatak odasında değil de; mutfak, banyo, yemek odası gibi evin bölümlerinde de country tarzı uygulanabilir. Yukarıda yer alan örnek, country tarzında bir mutfak dekorasyonu için size ilham kaynağı olacaktır.
country yemek odası dekorasyonu
country ev dekorasyonu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder