29 Eylül 2012 Cumartesi

Ev Tasarımı


Bir ev tasarımı için kolları sıvadıysanız eğer, öncelikle hangi tarzı evinizde görmek istediğinize karar vermelisiniz. Çalışmalara başladığını varsayalım. Evinizdeki değişim gözle görülür bir hal aldığında, "Ben bu tarzı beğenmedim, şu tarz beni daha iyi yansıtır." dediğiniz an yaptıklarınızı çöpe atmak zorunda kalacaksınız. Bu hem sizin maddi anlamda zarar görmenize neden olacak hem de zamanınızı büyük oranda çalacaktır. Manevi zararı da unutmamak gerek. Bu nedenle ev tasarımına başlamadan önce karar verilmesi gerekilen en önemli nokta, tarzdır. Modern, klasik, minimalist, retro, county...
ev tasarımı
Ev dekorasyonunda görmek istediğiniz tarzı kesinleştirdikten sonra, elektrik ve elektroniğin girdiği alanların, öncelikle çalışmaları tamamlanmalıdır. Eğer bu elektrik çalışmaları daha sonraya bırakılırsa, yine bir uyuşmazlık meydana gelir ve yaptıklarınızın bazılarını yeni baştan yapmak zorunda kalırsınız. Bu unsura da dikkat ederek çalışmalara devam edebiliriz.

İlk iki detayı hallettikten sonra duvarlarda kullanacağımız renkler, düşüncelere kapılmanıza neden olabilir. Renk seçimi de tabii ki çok önemlidir. Çünkü duvarlarda hakim olacak renklerin değişimi, bir oturma grubunun değişiminden kat ve kat zordur. Sizi yansıtan ve eviniz ile uyumuna inandığınız bir tonu seçmek için dikkatli düşünmelisiniz. Sadece modanın size sunduğu renkler üzerinde yoğunlaşırsanız, hata yapmanız kaçınılmaz olur. Çünkü modanın sevdiği renkler, sizin renginiz olmayabilir. Birkaç yazımızda renklerin özelliklerinden bahsettik ama yine görmeyenlerimiz için burda da belirtelim. Odanız ışığı iyi almıyor ve karanlık kalıyorsa eğer, açık tonlarda ki renkleri kesinlikle kullanmalısınız. Ayrıca bu açık tonlar, odanızın daha geniş gözükmesine de yardımcı olacaktır. Bu sebeplerden dolayı açık tonlarda ki renkleri sevmelisiniz. Ama biz demiyoruz ki sadece açık tonları kullanın, koyu tonlarda olan renklerle de muhteşem bir görsellik sunan ev tasarımı modeline imza atabilirsiniz.
modern ev tasarımı
Belki aklınızda şöyle bir soru vardır. Modern tarz ile klasik tarz birlikte kullanılabilir mi? Şöyle izah edelim. Ev tasarımı modeliniz aydınlatması olsun, mobilyaları olsun herşey tam takır bir modern tarzı ifade ediyorsa, klasik tarzın birlikte sunulması sizi zaman geçtikçe rahatsız edebilir. Neden ben bu evde dinlenemiyorum, rahat edemiyorum düşüncesine kapılabilirsiniz. Bu nedenle böyle heycanlar aramaktan kaçınalım. Ama belki vazgeçemediğiniz, yadigar bir ev akseusarınız vardır. Bu aksesuarınızı, modern olarak tabir ettiğimiz odanızın bir köşesinde sunulabilirsiniz. Hem bu şekilde ölçülü bir kullanım sergilemiş olacaksınız.
ev tasarımı
salon tasarımı
yatak odası tasarımı
modern mutfak tasarımı
ev tasarımı örnekleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder