29 Eylül 2012 Cumartesi

Rustik Mutfak


Öncelikle rustik ne demek? Bunu ele alarak başlayalım. Çünkü bende daha önce duymamıştım. Daha çok modern evlere odaklandığım için benim zevkime biraz uzak kalan bir tarz. Benim gibi bilmeyenleriniz olabilir. Rustik, kelime anlamı olarak doğal ortam olarak açıklanabilir. Dekorasyonda ise rustik evler, köy ve kırsal evlerini yansıtmakta. Ele alacağımız rustik mutfak modellerinde bu doğallığı ve kırsallığı hissedeceksiniz.
Rustik mutfak modelleri ile daha huzurlu alanlar oluşturulabilir. Zaman geçirdikçe yorulmayacağınız ve daha rahat olacağınız bir mutfak... Düşüncesi bile güzel duruyor. Dekorasyon anlayışına yeni bir soluk getiren rustik mutfak modelleri, ilerleyen zamanlarda daha çok aranan ve kullanılan bir tarz olacağa benziyor. 
rustik mutfak

İlk rustik mutfak örneğimizde daha açık tonlarda ahşap mobilyaların kullanıldığını görmekteyiz. Ben de bu açık tonlardaki ahşaplardan yana tercihimi kullanıyorum. Çünkü koyu tonlar hem alanı daha çok karanlıklaştırırken hem de bu alanların daha darmış hissi yaratmasına sebep veriyor, bence.
Bu örnekte kullanılan ahşap mobilyaların yanında mutfak dolaplarının üzerinde duran çiçekleri de görmektesiniz. Doğallık bu şekilde daha çok pekiştirilmiş.
rustik ev modelleri
Artık rustik tarz hakkında fikirleriniz oluşmuştur. Çoğunlukla ahşap malzemelerin kullanıldığını farketmişsinizdir. Hatta bu örnekte gördüğünüz gibi yontulmamış ağaçlar bile mutfak dolaplarında yer alıyor, bunu da farkettiğinizi sanıyorum.
rustik mutfak
Hem rustik hem de modern bir tarz... Doğallık ne kadar önemliyse modernlikte sizin için önemli olabilir. Resimde gördüğünüz örnek çok hoş değil mi? Ahşap, klasik mutfak dolaplarının yanında kullanılan modern bir yemek masası takımı birbiri ile çok uyumlu duruyor.
doğal mutfak modelleri
Rustik evlerde duvarlarınızı ahşap tonu ile kaplatacaksınız diye bir şey yok. Farklı duvar renkleri ve duvar kağıtları kullanabilirsiniz. Sadece daha sade ve doğal renkleri tercih ettiğinize dikkat edin.
rustik mutfak örnekleri
rustik ev
rustik mutfak modelleri
Bunu belirtmeden geçmek istemiyorum. Rustik tarz, sadece mutfaklarda karşımıza çıkmıyor. Evimizin her köşesinde bu tarzı görebiliriz. Yalnız ağırlıklı olarak rustik mutfaklar karşımıza geldiğinden dolayı, bu yazımızı rustik mutfak modellerine ayırıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder