29 Eylül 2012 Cumartesi

Genç Odası Tasarımı


Değişim ve yenilik evinizin her odasında hüküm sürmekte, artık. Değişimin en çok hissedildiği alanlardan biri genç odalarıdır. Gençler genellikle klasikten uzak, daha modern çizgilerle tasarlanan bir genç odası tasarımı için odalarını dekore ederler. Bunun sebebi de modern genç odalarının, klasiğe göre daha canlı ve pozitif duygular katması ile ilgili olarak görebiliriz. 
Genç odaları, çocuklarımızın kendileri ile başbaşa kaldığı, hatta evin içerisinde en çok zaman geçirdikleri bir odadır. Arkadaşları geldiğinde kendi odalarına kapanır, burada dostluklarını paylaşırlar. Yani bir genç odası, çocuğunuzun başlı başlına bir evidir adeta. Bu nedenle genç odası tasarımı için siz pek müdahale etmeyin. Onun zevkleri ve kendi beğenilerini ön planda tutarak, o odanın dekore edilmesini izleyin. 
küçük genç odası dekorasyonu
Genç odası olarak düşündüğünüz oda eğer ki dar ise, duvar renk seçimini açık tonlardan yana kullanın. Duvarlara dekoratif raflar monte ederek hem modern bir görünüm elde edin, hem de dağınıklığı bir nebze de olsa engelleyin. Bu raf kullanımı, dar odalarda oldukça kullanışlı.
genç odası tasarımı
genç odası dekorasyonu
Renk tercihlerinde, gençler daha cüratkar. Genç odası tasarımı için düşünülecek renklere bir sınır getirmeyin. Çocuklarınızın beğeneceği renkleri duvar boyalarında ve duvar kağıtlarında kullanımına izin verin. Ne de olsa, o oda onları ifade ediyor.
genç odası tasarımları
genç odaları
Genç odası tasarımı, hayal gücünün katkısı ile çok hoş bir atmosfer yakalamanıza olanak tanıyor. Bu diğer odalar için geçerli de olsa, genç odaları için ayrı... Yukarıdaki resme dikkat edin. Sol, üst köşede kullanılan raflar, gençlerin kullandıkları kaykaylardan ibaret. Bu tarz yaratıcı çalışmlara, genç odalarında yer verilebilir.
Yine genç odalarında bol çekmeceli, kullanışlı mobilyalar tercih edin. Çünkü dağınıklığa neden olacabilecek, fazla eşyaları ve aksesuarları bu çekmecelere sığdırabilirsiniz.
mavi genç odaları
Sticker kullanımı, bu odalarda daha yaygın. Genç bayanlar duvarlarda daha çok çiçekli, böcekli duvar süslemelerini tercih ederken; genç baylar ise daha çok beğendiği ve ilgi duyduğu karakterleri duvarlarında tercih eder.
pembe genç kız odaları
Pembe ve beyaz, genç kızların odasına çok yakışmakta. Bu cümlemizi yukarıdaki örnek kanıtlıyor olmalı.
genç odası tasarımı
mavi genç odaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder