29 Eylül 2012 Cumartesi

Feng Shui Nedir?

Ne kadar başlı başına bir konu da olsa Feng Shui, bir ucunun dekorasyon ve ev dekorasyonuna dokunması neticesinde bu yazımızı Feng Shui kavramı için ayırdık. 
Çoğunlukla medya ortamında ( gazete, dergi, televizyon, internet vb...) Feng Shui ile dekore edilen evlerden haberimiz oldu. Genel anlamda Feng Shui kavramı,  hep dekor ile ilgili konularda karşımıza çıktığından dolayı sadece Feng Shui'nin bir dekorasyon düzeni olduğuna kanaat getirenler olabilir. Bu bir yanlış sonuçtur. Çünkü Feng Shui bir dekorasyon düzeni değil, yaşam standartını daha kaliteli ve daha üst seviyelere çıkartmak için yapılan, bir takım düzen çalışmalarıdır. Zamanımızın büyük bir çoğunluğunu geçirdiğimiz evlerde de bu yaşam standartını üst seviyelere taşımak için, dekorasyonda Feng Shui kavramı bu nedenle sıkça duyulmaktadır.
feng shui ev dekorasyonu

Peki Feng Shui Nedir
Öncelikle Feng Shui'nin kelime anlamına bakalım isterseniz. Rüzgar ve su demektir. Bu bir bakıma yaşam döngüsünü ifade etmektedir. Rüzgar ile gelenin, su ile besleneceği ve bunun yaşam döngüsüne katılacağı düşüncesini ele almaktadır.
Feng Shui kavramı çok eski bir kavramdır. Çin kültürü ile bizlere ulaştığı düşüncesi var olsa da, Proto-Türk'ler döneminden kalmadır. Yani anlıyacağımız gibi yıllarca, süregelen zamandan günümüze ulaşmıştır.
feng shui
Feng Shui ile Dekorasyon
Deminde belirttiğimiz gibi sadece dekorasyon ile ilgili bir konu değildir ama yine de dekorasyona etki eden bir uygulamadır, Feng Shui. Artık günümüzde apartmanlarda yaşamın sürdüğü için doğadan, sudan, topraktan uzak kalmaktayız. Feng Shui kavramına göre dekore edilen yerlerde de bu toprak ve su ile bütünleşik bir şekilde bize, bir yaşam sürmemiz hatırlatılır. 
Her nesnenin kendine ait bir enerjiye sahip olması tezi, Feng Shui kavramını harekete geçiren bir düşüncedir. Evimizde, bahçemizde, ofisimizde... Yani aklımıza gelen tüm yaşam alanlarında nesnelerin yaydığı enerjiyi, pozitif ve bize katkı sağlamaya yönelik değiştirmeyi hedefleyen bir uygulamadır.
Bu yazımızı, Feng Shui ile yapılan dekorasyonları size aktarmak için ve Feng Shui kavramını daha iyi anlamanız için yazılan, bir giriş yazısı olarak düşünün. İlerleyen zamanlarda, yaşam alanlarında uygulayabileceğiniz Feng Shui ile ilgili dekorasyon bilgilerini sizlere aktaracağız.
feng shui nedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder