29 Eylül 2012 Cumartesi

Mor Mutfak


Bir önceki konumuzda beyaz mutfak modelleri üzerinde inceleme yapmıştık. Bu sefer ki yazımızda yine mutfaklardan devam edicez vemor mutfak modelleri ile ilgili örnekler sunucaz. Cezbedici bir duruş, kendine hayran bırakan eşsiz sunumu ile mor mutfak ve mor mutfak dolapları çok gösterişli. Dilerseniz parlak dilerseniz ise mat, mor renkli dolapları tercih edebilirsiniz. Işıl ışıl ve daha modern bir alan için high-gloss teknolojisi ile birleşen mutfak dolapları, mor renginin üzerinde büyüleyici bir görünüme bürünüyor. 
mor mutfak
Beni büyüleyen, detaylara kadar inen tasarım özellikleri 2012 mutfak modellerinde buluşuyor. 2012 yılına ait mutfaklar dediğimizde aklımıza, ilk başta renklerin özelliklerinden yararlanan mutfak modelleri geliyor. Yani kırmızı, yeşil, turuncu, beyaz, mor... Bu şekilde devam eden renk cümbüşü, mor mutfak modelleri içinde hem asil ve şık hem de bir o kadar ihtişamlı...

Yeni 2012 yılına ait mutfaklardan bahsetmişken, bu mutfakların foknsiyonlarından da bahsetmek istiyorum. Öncelikle kaşık, bıcak, çatal gibi mutfak gereçlerinizi çok düzenli bir şekilde yerleştirme imkanı sunan bu mutfaklar; dış görünümü bozmayan gizli alanlarda sunmakta. Örnek vermek gerekirse, mutfak dolabının bir parçası gibi gözüken bir bulaşık makinesi... Başka özelliklere de değinelim. Bumor mutfak dolaplarında bulabileğiniz sürgülü kiler, tabaklık, çöp dolabı, hareketli köşe dolabı, eviye dolabı aklımıza ilk gelenler. Fazla mutfak eşyalarınız varsa, size bu sürgülü alanların çok fazla yer kazandıracağından emin olabilirsiniz.
mor mutfak dolapları
Artık bu mutfakları merak ettiğinizi düşünüyorum. Mor mutfak örneklerine bakmadan önce size ufak bir kaç tüyo vereyim. Tamamen mor rengi ile kapanan bir mutfak değilde, belirli noktalarda mor rengine yer verilerek daha canlı ve estetik görünüm sağlanabilir. Ara renkler olarak beyaz kullanılabilir. Hatta duvarlarınızı mor rengine boyayabilir ya da mor duvar kağıtları ile kaplatabilirsiniz. Bu şekilde bir uygulamada açık renkli mutfak dolapları tercih edilmeli,   bunu unutmayın. Bir önceki yazımız olan beyaz mutfak modellerine de bakmadan karar vermeyin diyorum ve işte mor mutfak modelleri...
mor duvarlı mutfak
Mutfağınıza ait duvarın bir bölümünde, bu örnekte gördüğünüz gibi mor tonu hakim olabilir. Ahşap tonlarında, koyu ve beyaz renklerinin bir arada kullanıldığı mutfak mobilyaları ile çok şık bir duruş sergileyecek.
mor mutfak resimleri
Ayrıntıların, yani bazı dolap kapaklarının mor ile bütünleşmesi bu örnekte mevcut. Parlak mutfak dolapları da ayrıca çok zengin bir hava katacak, mutfağınıza.
mor mutfak dolapları
Örnek mor mutfak modellerinde, farklı tonlara rastlayabilirsiniz. Bu da onlardan sadece biri...
mutfak modelleri
Daha mat ve daha açık tonlarda, estetik görünümü olan bir mutfak modeline kim sahip olmaz istemez?
2012 mor mutfaklar
uzun mutfak modelleri
Daha dar ama uzun bir mutfağınız mı var? O zaman bu model sizin için çok ideal. Çünkü uzayıp giden dolaplar, ince ve uzun mutfaklara özel tasarlanmış.
fonksiyonlu mor mutfak
Beyaz ve mor rengi tavsiyelerimizde yer aldığı gibi gerçekten çok hoş. Adeta, cümlelerimizi kanıtlayan bir resim. Üst mutfak dolaplarının kıvrımı, tüm mutfak mobilyalarının sıradanlığını ortadan kaldırmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder